Tweejaarlijks verslag steunpunt bestrijding tegen armoede

Tweejaarlijks verslag steunpunt bestrijding tegen armoede
12/01/2016

Op 12 januari stelde het steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting hun tweejaarljks verslag (2014-2015) 'Publieke diensten en armoede'. Een bijdrage aan politiek debat en politieke actie. We raden dit ten zeerste aan als sterk leesmateriaal. Je kan hier het verslag vinden. Er wordt een scherpe analyse gemaakt rond de maatschappelijke en politieke evoluties.

De zes thema's die aan bod komen zijn justitie, cultuur, kinderopvang, gezondheid, werk, energie en water. Er werdt gewerkt in een traject met verschillende partners, waarbij mensen in armoede een sterke stem kregen. De algemene conclusies  zijn gebundeld in vier thema's: bevestigen van de mensenrechten als sokkel voor de strijd tegen armoede, investeren in de publieke diensten (i.p.v. besparen), garanderen van de gelijke toegang van de rechten en bevestigen van de effectiviteit van rechten als missie van de publieke diensten.

Wij werkten mee aan de thema's kinderopvang en cultuur.

Meer informatie kan je steeds opvragen bij het steunpunt: De contactpersoon is Henk Van Hootegem: 02/212.31.71, 0485 71.52.24, henk.vanhootegem@cntr.be

    Share