podcast over armoede door De Zuidpoort vzw in Gent

podcast over armoede door De Zuidpoort vzw in Gent

De Zuidpoort vzw, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen armoede, bestaat dit jaar 25 jaar. Ter gelegenheid van dit zilveren jubileum pakt de organisatie uit met de zesdelige podcast ‘We zijn er’, een luistervoorstelling over armoede. De podcast komt online op 17 oktober, de Werelddag van het verzet tegen Armoede, en is te beluisteren via o.a. Spotify en www.wezijner.be.

Buurtwerk 't Lampeke wil deze podcast graag mee in de kijker zetten. Want armoede is overal. En hoewel het alom aanwezig is, blijft het voor velen een ver-van-mijn-bedshow. We zijn er, maar we zijn er nog lang niet. 

 

In de verhalende podcast gaat De Zuidpoort in gesprek met hun deelnemers, mensen met en zonder armoede-ervaring. Ze delen hun ervaringen en geven hun mening over onder andere gezondheid, politiek en het belang van gezien worden. Daarnaast vertellen verschillende gasten vanuit hun expertise, zoals programmamaker Joris Hessels, klinisch psycholoog Paul Verhaeghe, schrijver Erik Vlaminck en moreel econoom Paul van de Lecq.